A sikeres ember vs. A sikertelen ember

 A siker 10 tényezője


"A sikeres ember pontosan tudja, mire vágyik, van terve a célja elérésére, hisz abban, hogy meg tudja valósítani a szándékát, és ideje nagy részét a megvalósításnak szenteli.
A sikertelen embernek nincs határozott életcélja, azt hiszi, hogy a siker a véletlen „szerencse" műve, és csak akkor fog bármihez önszántából, ha nagyon muszáj.

A sikeres ember az üzletkötés nagymestere. Elsajátította a befolyásolás művészetét, tudja, hogyan lehet másokra olyan hatással lenni, hogy szívesen közreműködjenek céljai és tervei megvalósításában.
A sikertelen ember viszont állandóan gáncsoskodik. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy a többiek tudomására hozza nemtetszését.

A sikeres ember gondolkodik, mielőtt kinyitja a száját. Megfontolja a mondanivalóját. Arra helyezi a hangsúlyt, amit szeret az emberekben, kedvezőtlen véleményét nem fejti ki, vagy szűkszavúan elintézi.
A sikertelen ember ennek éppen az ellenkezőjét teszi. Előbb beszél, aztán gondolkodik. Zavarba jön, megbánja amit mond, hiszen meggondolatlan szavaival jóvátehetetlen kárt okoz magának, mert neheztelést vált ki embertársaiból.

A sikeres ember csak azután nyilvánít véleményt, hogy tájékozódott, mert mondanivalóját szeretné intelligensen kifejteni.
A sikertelen ember gyakran nyilatkozik olyan dolgokról, amelyekről csekély vagy éppenséggel semmilyen információval nem rendelkezik.

A sikeres ember beosztja az idejét, a jövedelmét, és megfontolja a kiadásait. Csak addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér.
A sikertelen mind az idejét, mind a jövedelmét elpazarolja, s teszi ezt laza nemtörődömséggel, anélkül, hogy tekintettel lenne az értékükre.

A sikeres ember gyakorta érdeklődik mások iránt, különösen azok iránt, akikkel valamiféle lelki közösséget vél felfedezni, és ezekkel a személyekkel ápolja a barátságot.
A sikertelen csak azokkal barátkozik, akiktől remél valamit.

A sikeres ember elfogulatlan, minden tekintetben és mindenkivel toleráns.
A sikertelen ember szűk látókörű, s mivel intoleráns, képtelen felismerni a kedvező lehetőségeket, és megfosztja magát mások jóindulatú együttműködésétől.

A sikeres ember lépést tart a korral, és feladatának tekinti, hogy mindig tisztában legyen azzal, ami történik, nemcsak a saját ügyeit érintő dolgokban, szakmájában, legszűkebb környezetében, hanem az egész világon.
A sikertelen embert kizárólag a saját szükségletei, kívánságai érdeklik, s ezeknek bármi áron — ha törik, ha szakad eleget tesz.

A sikeres ember mindig pozitív beállítottságú és pozitív gondolkodású. Tisztában van azzal, hogy a világban elfoglalt helye és elért sikerei szoros összefüggésben vannak azzal, hogy ő másoknak mekkora szolgálatot tesz. Rendszerint több szívességet tesz, mint amennyit ígér.
A sikertelen ember nem „valamit valamiért", hanem „semmiért vár el valamit", vagyis gyakran számít olyasmire, amit nem érdemel meg. És ha mégsem sikerül az adott dolgot megszereznie, kudarcaiért másokat okol.

A sikeres ember tiszteli a Teremtőjét, és tiszteletének gyakran hangot is ad imák és jócselekedetek formájában.
A sikertelen ember azonban magán kívül senkit sem tisztel, csak a saját kényelmeire van gondja, s mindent, ami a kényelmét szolgálja — akár mások rovására is — megszerez magának, ha módja van rá.

Mindent egybevetve, mind szóban, mind tettben óriási a különbség a sikeres és a sikertelen ember között. De az biztos, hogy minden ember az önmaga felé és a mások felé irányuló szellemi beállítottsága miatt lett az, ami, és tart ott, ahol tart."

Részlet Napoleon Hill Ötvenkét lépés a gazdagsághoz című könyvéből

ELDÖNTÖTTED, hogy meg akarod változtatni az életedet? CSATLAKOZZ MOST SIKERES CSAPATUNKHOZ! Biztos lehetsz benne, hogy minden segítséget megkapsz tőlünk, amire szükséged van!


További részletek érdekelnek? Üzenetet küldhetsz a lenti Kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy keress a fenti elérhetőségeimen.



Faktor latin eredetű szó, jelentése: hajtóerő, tényező, összetevő, szorzó


„A sikeres ember az, aki eggyel többször állt fel, mint ahányszor elesett.”. Üzemeltető: Blogger.


Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

*
*

Kapcsolatfelvétel

Nevem: Csikós Ilona

Tagsági kód: 310009373

Tel.: +36(20)9573864

immunerositokave(@)gmail.com

www.immunerositokave.dxn.hu

Üzleti titkok Európa legsikeresebb üzleti vezetőjétől


Sikertörténetek



MLM Siker interjúk


Siker vagy Kudarc?